Borstpijn uitgelegd door Chiropractie De Eem in Amersfoort

Bij borstpijn denken mensen snel aan het ergste: longkwalen, een hartaandoening of zelfs een acute hartaanval. Toch is pijn in de borststreek vaak niets ernstigs, al blijft de pijn natuurlijk vervelend. Chiropractie kan uitkomst bieden als een gebrekkige ribfunctie ten grondslag ligt aan de borstpijn. Bij Chiropractie De Eem in Amersfoort kunt u de oorzaak van de borstklachten laten onderzoeken.

 

Pijn in borst, rug en arm
Borstpijn wordt meestal veroorzaakt door een gewrichtsblokkade tussen één of meerdere ribben en borstwervels. Wij horen vaak dat de borstpijn begon na een plotselinge verkeerde beweging of een valpartij. Een gewrichtsblokkade kan naast borstpijn leiden tot verscheidene andere klachten:

  • Pijn in de rug tussen de schouderbladen.
  • Uitstralende pijn langs de rib naar de voorkant van de borst.
  • Hevige krampen in de tussenribspieren.
  • Uitstralende pijn langs de arm, die moe en krachteloos aanvoelt.

Sommige patiënten voelen een snijdende borstpijn die gelijk opgaat met de ademhaling. Hyperventilatie verergert de pijnklachten. Door de gewrichtsblokkade kan het kraakbeen tussen de rib en het borstbeen ook ontstoken raken. Deze ontsteking wordt het Tietzesyndroom genoemd.

 

Fysiotherapie vaak geen optie
Vaak worden patiënten doorverwezen naar een fysiotherapeut, maar de resultaten van fysiotherapie bij borstpijn zijn teleurstellend. Patiënten kampen soms al jaren met borstpijn voordat ze bij een chiropractor terecht komen. Overal kregen ze te horen dat ze er maar mee moesten leren leven. Chiropractische manipulatieve technieken zijn wel erg succesvol gebleken tegen borstpijn. De gewrichtsfunctie wordt hersteld en de borstpijn neemt vaak al na een paar behandelingen af. Afhankelijk van het type borstpijn maakt de chiropractor gebruik van de welbekende 'krakende' technieken en/of de zogenoemde 'zachte' technieken.

 

Chiropractische behandeling borstpijn in Amersfoort
Wilt u meer weten over de chiropractische behandeling van borstpijn? Neem gerust contact op met Chiropractie De Eem in Amersfoort. Heeft u last van borstpijn en wilt u weten of wij uw klachten kunnen behandelen? Maak een afspraak met Chiropractie De Eem in Amersfoort.

 

Als je last hebt van borstpijn kan een chiropractor het verschil maken. Chiropractie is een holistische benadering van gezondheidszorg gebaseerd op het idee dat het lichaam de mogelijkheid heeft om zichzelf te genezen. Chiropractoren behandelen problemen door te kijken naar het gehele lichaam, waaronder rugpijn, nekpijn en borstpijn vallen. Door middel van verschillende technieken, zoals manipulatie, mobilisatie en massage, kunnen chiropractoren pijn verlichten, gewrichtsmobiliteit verbeteren en de algehele gezondheid van de patiënt verbeteren.

 

Ook kunnen wij een behandeling aanbieden die gericht is op het verminderen van stress en het herstellen van balans in het lichaam. Als je last hebt van borstpijn, overweeg dan om een chiropractor te bezoeken om je symptomen te verlichten.

Staat je klacht hier niet tussen?

Kom dan vrijblijvend langs op de praktijk