Behandeling van RSI (repetitive strain injury) bij Chiropractie De Eem in Amersfoort

RSI (repetitive strain injury) komt vooral voor bij mensen die veel achter de computer zitten. Mensen met rsi hebben pijn in de bovenrug, het nek- en schoudergebied, armen, ellenbogen, polsen, handen of vingers. Rsi wordt veroorzaakt door fijne, repeterende bewegingen of juist te lang in dezelfde houding zitten. Rsi steekt vaak de kop op in stressvolle situaties. Beginnende klachten kunnen snel verergeren. Daarom is het belangrijk om rsi op tijd te laten behandelen. Heeft u last van rsi, maak dan snel een afspraak bij Chiropractie De Eem in Amersfoort.

RSI is een verzamelnaam voor meerdere soorten aandoeningen. Enkele bekende voorbeelden zijn:

Tennisarm
Een tennisarm heeft zoals de naam doet vermoeden niet altijd met tennis te maken. De oorzaak is overbelasting van de onderarm door de spiergroepen aan de buitenkant van de arm herhaaldelijk te gebruiken. De pijn is veelal voelbaar aan de buitenkant van de elleboog en straalt daarnaast vaak uit naar de onderarm.

Muisarm
De oorzaak van een muisarm is niet alleen het intensieve gebruik van een computermuis, maar ook de houding die je bv. achter de computer hebt. Een muisarm is voornamelijk te voelen in de onderarm, pols, hand en vingers.

Golfarm
Ook de golfarm is niet altijd met de golfsport verbonden. Overbelasting van de spiergroepen aan de binnenkant van de arm is de oorzaak van een golfarm. De pijn is te voelen aan de binnenkant van de elleboog en straalt vaak uit naar de onderarm.

 

Last van rsi?
Mensen met rsi hebben last van pijn, een doof gevoel of tintelingen in de volgende lichaamsdelen:

  • In de bovenrug, tussen de schouderbladen.
  • In de nek en de schouderspier, rond het schoudergewricht.
  • Rond het ellebooggewricht.
  • In de onderarm, aan de rugzijde, voorzijde of allebei.
  • In de pols of in één of meer vingers.


Als patiënten kracht zetten met de handen, bijvoorbeeld door iets te tillen of te wringen, verergert de pijn. Rsi komt vooral voor in stressvolle omstandigheden. Patiënten bij De Eem in Amersfoort vertellen bijvoorbeeld over de naderende deadline van een belangrijke opdracht. Vaak verergert de pijn pas na de klus.

 

Reguliere geneeskunde en rsi
Werkgevers, arbodiensten en verzekeraars proberen rsi te voorkomen. De werkplekken worden goed ingericht. Werknemers krijgen het advies om een goede houding aan te nemen bij pc-gebruik, zo weinig mogelijk gebruik te maken van de muis, regelmatig te pauzeren en de werkzaamheden af te wisselen. Rsi is dan ook afgenomen, maar de 'muisarm' en andere klachten die vallen onder het rsi-spectrum zijn niet verdwenen. Artsen verwijzen patiënten door naar de fysiotherapeut of schrijven pijnstillers of ontstekingsremmers voor. Maar deze medicijnen hebben bij rsi soms juist het tegengestelde effect. Ze onderdrukken de pijn, maar aan de onderliggende oorzaak van rsi verandert niets.

 

Chiropractische behandeling van rsi
De Amersfoortse chiropractoren van De Eem kijken bij rsi niet alleen naar die ene pijnlijke pols of elleboog, maar betrekken de hele bewegingsketen van de arm bij de behandeling van rsi. Want naast bewegingsblokkades in de arm, vinden we bij rsi ook vaak disfuncties tussen de wervels van nek en bovenrug, de aangrenzende ribben en in het schoudergewricht. De chiropractische behandeling van rsi richt zich daarom op herstel van bewegingsfunctie van de hele bewegingsketen van nek tot pols. De behandeling van rsi bij Chiropractie De Eem in Amersfoort is in de meeste gevallen succesvol. Wees er wel op tijd bij en maak snel een afspraak voor een eerste consult.

Staat je klacht hier niet tussen?

Kom dan vrijblijvend langs op de praktijk