Migraine en hoofdpijnen: oorzaak en behandelingen

Chiropractische behandeling van migraine

"Migraine? Dat is toch gewoon een tekort aan paracetamol?"  Deze grap laat maar al te goed zien hoe afhankelijk mensen zijn geworden van pijnstillers. Chiropractie pakt de onderliggende oorzaak van migraine aan en is daarmee een aantrekkelijk alternatief. Loopt u al een tijdje rond met spanningshoofdpijn of migraine? Maak dan een afspraak bij Chiropractie De Eem in Amersfoort.

 

Primaire of secundaire hoofdpijn
Tijdens het eerste consult bekijken we of de patiĆ«nt lijdt aan primaire of secundaire hoofdpijn. Primaire hoofdpijn, zoals chronische spanningshoofdpijn en migraine, is vervelend, maar kan in principe geen kwaad. Bij secundaire hoofdpijnen is er meer aan de hand: een onderliggend ziekteproces veroorzaakt de migraine. De chiropractoren van De Eem in Amersfoort kennen de waarschuwingssignalen. We zullen u dan altijd meteen doorverwijzen naar een specialist.

 

Soorten hoofdpijn
Er zijn meerdere soorten hoofdpijn, migraine is daar 1 van. De ander bekendste vormen van hoofdpijn zijn  (spier)spanningshoofdpijn, medicatie-afhankelijke hoofdpijn en clusterhoofdpijn. De meest voorkomende oorzaak van hoofdpijn is nekgerelateerde (ook wel spannings of cervicogene) hoofdpijn.

 

Deze pijn komt in dit geval vanuit de nek en wordt veroorzaakt door nekwervels, spieren en/of zenuwen die niet goed functioneren. Als er een nekwervel niet goed zit of niet voldoende kan bewegen kan het voorkomen dat de omliggende zenuwen geirriteerd raken , dit zorgt er vervolgens voor dat spieren gaan verkrampen, ook kunnen de bloedvaten in dit gebied vernauwd raken, er gaat dan minder zuurstof naar de hersenen, wat kan zorgen voor het ontstaan van hoofdpijn.

hoofdpijn 

Chiropractie pakt onderliggende oorzaak aan
De gangbare manier om migraineaanvallen te behandelen, is medicatie. U denkt misschien: 'Dat kan toch geen kwaad?' Maar de laatste tijd wijst men steeds vaker op de de gezondheidsrisico's van langdurig en overmatig medicijngebruik. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor een andere benadering van migraine, zoals chiropractie. Bovendien is medicatie een typisch voorbeeld van symptoombestrijding. De onderliggende oorzaak van migraine blijft gewoon bestaan. Wij raden daarom de onderliggende oorzaak van te migraine en/of hoofdpijn te onderzoeken.

 

Chiropractische behandeling migraine Amersfoort
Chiropractie probeert de normale bewegingsfunctie van de nekwervelkolom te herstellen. Op die manier verdwijnen in 70% van de gevallen de hoofdpijnklachten. Bij de behandeling van migraine maken de chiropractoren van De Eem in Amersfoort bij voorkeur gebruik van zogenoemde zachte technieken. Indien nodig zullen we ook wervelmanipulaties uitvoeren. Bent u benieuwd naar deze medicijnvrije behandeling van spanningshoofdpijn en migraine? Kom dan op consult bij Chiropractie De Eem in Amersfoort.

Staat je klacht hier niet tussen?

Kom dan vrijblijvend langs op de praktijk