Symptomen en behandeling ischias

Heeft u pijn of een tintelend gevoel in één van uw benen? Dan heeft u waarschijnlijk last van ischias: de beknelling van de lange zenuw die langs de achterkant van uw been loopt. Het kan zijn dat de zenuw bekneld is geraakt omdat u een hernia heeft opgelopen, een uitstulping van een tussenwervelschijf. Maar denkt u niet meteen aan het ergste. Bij ischias kan de zenuw ook heel goed op een andere plek in het lichaam bekneld zijn geraakt. Chiropractie De Eem in Amersfoort kan het natuurlijke herstelproces van ischias versnellen door de normale bewegingsfunctie te herstellen waardoor de zenuw niet langer verkeerd wordt belast.

 

Waaraan herkent u ischias?
De naam ischias komt van de naam van een zenuw, de Nervus Ischiadicus. Deze zenuw is bijzonder lang en loopt vanuit de onderrug langs de bil helemaal tot aan de kuit en voet. Bij ischias komt er ergens langs deze baan teveel druk op de zenuw. Deze druk leidt tot irritatie of een ontsteking. Patiënten omschrijven ischias als:

  • Uitstralende zenuwpijn in de bil.
  • Uitstralende pijn in het been.

Chiropractische behandeling ischias Amersfoort
Voor de behandeling van ischias gebruiken de chiropractoren van De Eem in Amersfoort bepaalde rek- of tractietechnieken, manipulatietechnieken en technieken die de spierspanning verminderen. Zo creëren we ruimte voor de zenuw en vergroten we de beweeglijkheid van het gebied. De behandeling zelf doet geen pijn en u zult merken dat ischias snel minder wordt. Maak gerust een afspraak voor de behandeling van ischias bij Chiropractie De Eem in Amersfoort.

Staat je klacht hier niet tussen?

Kom dan vrijblijvend langs op de praktijk

Ik wil snel contact met de praktijk!