home eem

Oorzaak huilbaby vaak KISS-syndroom - Chiropractie De Eem Amersfoort

Waarom is de ene baby een huilbaby en de andere niet? Buiten darmkrampen of buikklachten is er eigenlijk geen aanwijsbare lichamelijke oorzaak bekend. Heeft u een huilbaby en heeft u alle fysieke oorzaken uitgesloten? Kom dan eens met uw huilbaby op consult bij Chiropractie De Eem in Amersfoort. Want ook al gaat het na vier maanden vanzelf weer over, ondertussen heeft een huilbaby grote impact op uw gezinsleven.

Andere oorzaak huilbaby buiten darmkrampen

Huilbabys blijken vaak te lijden aan de gevolgen van spierspanningen tussen achterhoofd en bovenste nekwervels, het KISS-syndroom. Tijdens de doorgang door het geboortekanaal maakt het babyhoofdje een sterke draaiing. Vooral bij een lange, zware bevalling, of juist bij heel snelle bevallingen, is die draaiing soms te sterk. Dan worden diepe spieren en banden te veel uitgerekt. De spierverkrampingen kunnen leiden tot abnormale zenuwprikkeling en hoofdpijn. Geen wonder dat uw baby het op een huilen zet.

KISS-syndroom herkennen bij huilbaby

Huilbabys met het KISS-syndroom zijn vaak erg gevoelig bij hun nek en achterhoofd. Ziet u dat uw huilbaby steeds met de handjes achter de oren grijpt? Dat is een duidelijke aanwijzing voor hoofdpijn. Ook lijken huilbabys met het Kiss-syndroom zich vaak te overstrekken: ze liggen in de wieg in de vorm van een C en houden hun hoofd krampachtig achterover of opzij. Andere symptomen zijn:

  • Felle schrikreacties en onrustig slapen.
  • Voedselintolerantie en vaak en krachtig spugen.
  • Bij borstvoeding vaak duidelijk voorkeur voor één borst.
  • Temperatuursverhoging zonder mogelijke verklaring.

90% succes behandeling huilbabys Amersfoort

Natuurlijk verrichten chiropractoren bij huilbabys nog geen nekwervelmanipulaties. Voor huilbabys gebruiken de Amersfoortse chiropractoren van De Eem een klein apparaatje dat lichte trillingen opwekt. De lichte trillingen zorgen ervoor dat de spieren zich ontspannen. Na één behandeling merkt u al verbetering. Wij hebben de afgelopen jaren zo'n 4.000 huilbabys behandeld bij Chiropractie De Eem in Amersfoort. In 90% van de gevallen was de behandeling van huilbabys succesvol, en dat binnen vier behandelingen. Heeft u nog vragen over de chiropractische behandeling van huilbabys of wilt u meteen een afspraak maken bij Chiropractie De Eem in Amersfoort? Neem gerust contact met ons op.

Praktijkprofiel Chiropractie De Eem, Amersfoort

  • De praktijk is in 1992 gestart als een praktijk aan huis en is gaandeweg drukker geworden.
  • Onze patientenpopulatie bestaat voor het grootste deel uit volwassenen met een scala aan klachten.
  • Ten aanzien van baby's zijn wij één van de grootste praktijken in Nederland met meer dan 500 nieuwe baby's per jaar.

Afspraak maken?

Voor een afspraak kunt u ons van maandag tot vrijdag tijdens kantoor- uren bereiken op het onderstaande nummer:

033 - 4618686

06 - 22079254

info@chiropractiedeeem.nl

Like onze Facebook pagina!

Neem direct contact op!