over banner

De behandeling

quotes
De behandeling begint met een vraaggesprek naar uw algemene gezondheidstoestand, medische geschiedenis en uw klachten. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarin de chiropractor neurologische, orthopaedische en chiropractische onderzoeksmethoden kan toepassen. Aan de hand van het onderzoek stelt de chiropractor een diagnose en bespreekt hij de mogelijkheden tot behandeling met u. Zo nodig wordt u doorverwezen naar uw huisarts of specialist.
quotes

 

 

3 november 2018

Open dag Chiropractie De Eem

Gratis screening

Kampt u met rugproblemen of andere bewegingsklachten?

Op zaterdag 3 november 2018 bent u van harte uitgenodigd om vrijblijvend een kijkje te komen nemen in onze praktijk. 

Wij willen u graag kennis laten maken met chiropractie, dé geneeswijze die rug- en bewegingsproblemen effectief behandelt zonder dat u een eindeloos traject ingaat.

Op 3 november kunt u op afspraak langskomen om uw rug of nek te laten screenen. De chiropractor zal na een kort onderzoek en gesprek zijn of haar bevindingen met u doornemen en u adviseren.

In verband met de grote belangstelling de voorgaande jaren, is besloten op de screenings op afspraak te laten plaatsvinden. U kunt contact opnemen met de praktijk voor het plannen van een tijdstip.

 

Neem gerust contact op, als u al een tijd rondloopt met genoemde en aanverwante problemen, of gewoon omdat u de status van uw rug wilt laten checken.

 

Hoe verloopt de behandeling?

De behandeling zelf is gericht op het opheffen van gewrichts/wervelblokkades en het herstellen van verstoorde bewegingsfunctie. Daartoe staan allerlei behandelingstechnieken ter beschikking. In onze praktijk hebben we een voorkeur voor de zgn. “zachte” technieken, maar we gebruiken ook wel de klassieke “krakende technieken” wanneer we denken dat het nuttig is. In alle gevallen wordt een mechanische impuls omgezet in een zenuwsignaal, waardoor de besturing van het bewegingsapparaat wordt bijgesteld.. Spieren die te strak staan gaan zich daardoor reflexmatig ontspannen. Op die manier is het mogelijk om bewegingsdisfunctie te corrigeren en overbelastingsklachten op te heffen. Van het “recht zetten” van wervels of gewrichten is dus geen sprake, ook niet bij de krakende technieken. De behandeling kenmerkt zich in de eerste plaats door een functionele benadering.

behandeling

Aantal behandelingen

Het totaal aantal behandelingen kan wisselen afhankelijk van de aandoening van de patient. Om een indruk te geven, voor een patient met niet-specifieke rugklachten die niet eerder behandeld is geweest komt het totaal aantal om de rug te stabiliseren uit op zo’n 8-10 behandelingen. Aanvankelijk een paar keer met wekelijkse tussenruimten, daarna naarmate het opknapt met toenemende intervallen. Wanneer de patient 4-6 weken klachtenvrij is heeft hij een redelijke verwachting om het langere tijd zonder chiropractische hulp te kunnen stellen. Voor een hernia kan het aantal behandelingen oplopen tot vijftien of twintig.